Cimke

Könyvvásárlás a gyermekszegénység ellen

A „Láthatatlan Magyarország” és „A szív vége” árának 50%-ával az Igazgyöngy Alapítványt támogatja, ha webshopjainkban vagy az Ünnepi Könyvhéten a Tea Kiadó pavilonjában vásárolja meg azokat. Tovább »

A szív vége az Írók Boltjában

A szív végét egy pódiumbeszélgetés keretében mutattuk be az Írók Boltjában november 9-én. A meghívottak más és más irodalmi, társadalmi és történeti szempontból reflektáltak a cigány újmesékre. Az Írók Boltja felvételén... Tovább »

Bemutató a Bélában // Megálmodtalak

A budapesti Béla - bár, étterem, lakás, arborétum lesz a helyszíne a Megálmodtalak bemutatójának október 30-án. Tovább »

A szív vége – könyvbemutatónk Dorogon

A könyv első bemutatója a dorogi Gáthy Zoltán Könytárban lesz október 18-án, 17 órakor, melyen a szerzőt a könyv ajánlója, Boldizsár Ildikó mesekutató és meseterapeuta kérdezi majd. Tovább »

Családi Könyves Nap és Könyvvásár

Gyermeknevelési sorozatunkkal és egy könyvbemutatóval készülünk! Tovább »

KÖNYVBEMUTATÓ:
Láthatatlan Magyarország a Katonában!

Hamarosan megjelenik L. Ritók Nóra Láthatatlan Magyarország című könyve, melynek bemutatóját november 28-án délelőtt 10 órakor tartjuk a Katona József Színházban. A korlátozott férőhely miatt a rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött. Tovább »

Regős Judit: Nem születtél Anyának!
Tabuk nélkül a családdá válásról

Ez a könyv megerősített abbéli hitemben, hogy én bizony egy kisbabának születtem, majd kislány lett belőlem, aztán tinilánnyá cseperedtem, ezután fiatal nő lettem,  akinek a fejében nagyon sokat motoszkált a gondolat, hogy szeretne anya lenni, és három gyermeket nevelni. De nem születtem anyának,... Tovább »

Happy Birthday Miss Monroe!

Marilyn Monroe életének tizenhat évét felölelő fotókiállítás nyílt Londonban a néhai filmsztár születésének 90. évfordulója alkalmából. Tovább »

Át szabad írni egy bestsellert?

Úgy tűnik, igen: Dan Brown amerikai regényíró a fiatal felnőtteket megcélozva dolgozza át A Da Vinci-kód című világhírű könyvét - jelentette be a kiadója. Tovább »

Kihirdették az Európai Unió Irodalmi Díjának idei nyerteseit

Kihirdették az Európai Unió Irodalmi Díjának idei nyerteseit kedden Brüsszelben, a legkiválóbb európai elsőkönyves és feltörekvő szerzőket reflektorfénybe állító kitüntetést tizenkét szerző kapta meg. Tovább »

Te sem születtél anyának!

Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy bármiben hibás lennél vagy nem jól működsz... Nem ismerünk, nem tudjuk, miként éled az életed, miként neveled a gyerekeidet, milyen a személyiséged, milyen családból jöttél... Legújabb könyvünk szerzője mindössze azt szeretné elmondani minden leendő... Tovább »

Ruth Ozeki a Jasznaja Poljana irodalmi díj első külföldi nyertese

Az orosz "Jasznaja Poljana Irodalmi Díj" nyerteseit október 28-án hirdették ki az Moszkvában. Az idő partjain (A Tale for the Time Being ) című könyvével Ruth Ozeki elnyerte a legjobb tavaly megjelent oroszra lefordított külföldi regényért járó elismerést. Ruth Ozeki egyébként az... Tovább »

Autizmusról szóló ismeretterjesztő kötet nyerte a brit Samuel Johnson-díjat

Steve Silberman amerikai tudományos újságíró kapta Londonban a 20 ezer fonttal (8,7 millió forinttal) járó brit Samuel Johnson-díjat az autizmusról szóló nem fikciós könyvéért. Tovább »

ÚJDONSÁG: Mikor lesz végre megint olyan, amilyen sosem volt?

Kétféle útja van annak, hogy valaki egy pszichiátrián töltse a gyermekkorát: vagy ápolt, vagy az igazgató fia. Ráadásul csak az egyik, mert hárman vannak... Tovább »

PÁLYÁZAT - Mondd el a saját történeted!

Kismama vagy anyuka vagy? Van egy megható történeted arról, hogy jelentetted be, hogy babát vársz? Esetleg kétnyelvű a gyereked és megosztanád a tapasztalataidat? Szupercuki ovis szerelmi történeted van? Mondd el nekünk és kerülj be egy valódi könyvbe! Tovább »

Praktikus dolgok unalmas könyvekből
Így hasznosítsd újra a legalsó polc szégyenletes tartalmát

 Normál esetben nem vagyunk támogatói a könyvek bármilyen formában történő megrongálásának, de látva, hogy az internet kreatív népe milyen zseniális táskát, telefontöltő állványt vagy laptoptartót készít belőlük, hirtelen eszünkbe jut az a borzalmasan unalmas kötelező olvasmány, amivel anno... Tovább »

Amik miatt még jobban szeretjük Tolkient

Tolkiennek nem csak a művei zseniálisak, életének egyes momentumai is kifejezetten érdekesek, sőt szórakoztatóak. Összegyűjtöttünk öt olyan kevésbé ismert dolgot, ami miatt csak még jobban imádjuk a mestert. Tovább »

Egy idilli krimi – Észrevétlen

Homokos tengerpart, legelésző pónik, idilli környezet és… három brutálisan meggyilkolt nő holtteste. A Svédországban már Henning Mankell, Håkan Nesser, Camilla Läckberg vagy éppen Karin Fossum szintjén emlegetett Mari Jungstedt első regénye a Tea Kiadó gondozásában jelent meg magyarul. Tovább »

RAJZPÁLYÁZAT eredményhirdetés

A novemberben meghirdetett rajzpályázatunkra több, mint 70 fantasztikus alkotás érkezett. Nagyon szeretnénk megköszönni minden szülőnek és pedagógusnak a beküldéseket de mindenekelőtt természetesen a gyerekeknek a sok-sok munkát! A zsűri szörnyen nehéz helyzetben volt. Tovább »

Ajándékozz könyvet karácsonyra!

Karácsony előtt pár héttel már mindannyian azt várjuk, hogy letehessük a tollat, billentyűzetet, okostelefont, és néhány napra kiszabaduljunk a munkahely fogságából. Persze otthon is sok teendő vár főleg az édesanyákra, de a karácsony mégiscsak arról szól, hogy kicsit kipihenjük az év végi... Tovább »

1 2 3   ››