Főoldal
Mátyás Lara
,  2013. October 16.

Biciklis kalandok kisfiúknak

Bringamesék - Dani és a kék bicikli

A Bringamesék színes, gazdagon illusztrált mesekönyv sorozat, melynek célja, hogy megszerettesse a biciklizést a legkisebbekkel. A sorozatot egymással laza kapcsolatban álló, de önállóan is értelmezhető történetek alkotják majd, melyekben a főhős különböző kalandokba keveredik.

Egy új mesesorozat első kötete Dani története. A kisfiú családjával a nagymamához indul vidékre nyaralni, de miután otthon felejti a focilabdáját és a barátai is hiányoznak neki, nem igazán érzi jól magát. Azután az apukájával felmerészkedik a nagyi padlására, ahol rátalálnak az egyik sarokban porosodva apa gyerekkori kék biciklijére. Miután letakarítják és apa megtanítja Danit bringázni, a kisfiú már kicsit sem érzi magát elveszettnek, hiszen biciklizés közben több barátra is szert tesz és számtalan érdekes kalandban lesz része.

 Bringamesék

A mesekönyv nem titkolt szándéka, hogy a legkisebbekkel megszerettesse a biciklizést. Ennek ellenére a történet nem didaktikus, nem nevel, sokkal inkább szórakoztató és varázslatos. A szerző, Mátyás Lara szövege bármely 4-7 éves kisfiú számára tökéletesen megemészthető – bár a kislányok is éppúgy érdekesnek fogják találni –, a mese hossza pedig praktikusan pont annyi, amennyi egy elalvásra felkészítő, izgalmas nap után ellazító esti meséhez szükséges.

Az igényes kivitelű, akár egy kisebb táskában is kényelmesen elférő, gyerekkezet sem túlterhelő kötet hangulatát Dusik Móni színpompás, kerekded és életteli illusztrációi teszik teljessé. Az aprólékos, finom részletekben gazdag képek nemcsak a mesét olvasva köthetik le a gyerekeket, hanem önálló alkotásként, mintegy böngészőként is tökéletesek.

Dani kalandjait a Tea Kiadó tervei szerint más mesék is követik majd, melyeket egy motívum fog közrefogni: a biciklizés szépségei. Kíváncsian várjuk!