3 990 Ft  -20 %3 192 Ft

Megálmodtalak
Peer Krisztina–Kele Fodor Ákos

Egy gyermekpszichológus és egy író tabuk nélküli naplója a terhességről, melyhez a pszichológus Peer Krisztina kommentárokat írt. Könyv a terhesség lélektanáról szakmai szemszögből, de közérthető, szórakoztató stílusban. 

 

 
 
Bővebben››

Ajánlók

„Létezik, hogy ez normális? Hogy a halálfélelem, a lábdagadás, a wc magassága, a tiszti főorvos, a pocaknak éneklés, a horkolás, a fészekrakás… – mind a terhesség és szülés természetes része, sőt akár meghatározó része?

Létezik bizony.

A bulvárlapok címlapjain megjelenő jól-sminkelt celebek harmonizáló színbe öltöztetett gyerekükkel – nos az is egy (hajszálvékony) szelete a valóságnak. Aki csak onnan tájékozódik, meglepődik, mikor a nyers valóság ilyen mozzanataival is találkozik, amit ez a könyv csokorba szed.

Ami a szokatlan nyíltságon túl különlegessé teszi, az az egymásba fonódó több szál:

Van a három terhesség és szülés története, maguk az események, de már ezek is két szemszögből: az anya és az apa (vagy: a nő és a férfi) oldaláról.

Mindezt átszövi az ezekre rímelő szakmai reflexió, no meg az álmok világa. A racionális rátekintés és a zsigeri-affektiv-szimbolizált megélés. És minden, ami e két réteg között van.

Így tudjuk a lapokat olvasva végigkövetni, hogy az 1+1 az egyrészt 3, de inkább 5, vagy: annál is több. Mi, mindannyian.”

Varga Katalin

az ELTE Pszichológiai Intézetének professzora, az MTA doktora

„Megálmodták. Ők ketten.
A gyerekeiket, egymást, önmagukat. No meg ezt a könyvet.
De nem csak megálmodták, hanem meg is írták. Mégpedig úgy, hogy az, amit az olvasó a kezében tart, messze nem csak álmok gyűjteménye ám, hanem egy apává váló író és egy anyává váló pszichológus naplója, terhespszichológiai kézikönyve. 
E sokféleség ellenére a Megálmodtalak az első pillanattól az utolsóig egységes, egybeforrt és letisztult, no meg persze megható, vicces, érzékeny, szép, könnyed és nehéz, bátor és félős, szorongó és magabiztos, felemelő, érzelmeket megmozgató és kiszámíthatatlan.
Pont olyan, mint egy terhesség. Pláne három.”

Szél Dávid
pszichológus, az Apapara blog írója

A szerzők

 

 

Kele Fodor Ákos

Gérecz Attila-díjas, Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíjas költő, intermediális író, drámaíró. Alapító szerkesztője volt a Prizma filmművészeti folyóiratnak, néhány évig középiskolai filozófiatanárként is dolgozott. Az Erdélyi Vándorszínház színdarabjainak szerzője, az Eső irodalmi lap szerkesztőbizottsági tagja. Jelenleg a Tea Kiadó főszerkesztője.

Könyvei:

Textolátria (versek, 2010)

Echolália (multimédia, 2016)

A szív vége – cigány újmesék (Tea Kiadó, 2018)

 

Peer Krisztina

Klinikai szakpszichológusként és metamorphoses meseterapeutaként dolgozik gyermekekkel, kamaszokkal és fiatal felnőttekkel, emellett felnőttképzésben tanít pszichológiát, valamint rendszeresen tart önismereti, készségfejlesztő, kommunikációs és konfliktuskezelő tréningeket pedagógusoknak, szociális szakembereknek és bírósági titkároknak.

Az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületének (OFOE) vezetőségi tagja és titkára, valamint a Babanet és a Kölöknet internetes portálok szakértője.

Könyvei:

Alkotva tanulunk – Tevékenységközpontú foglalkozások 11-12 éveseknek (Földes Petrával közösen; Dinasztia Kiadó, 2008)

 Mi bántja a gyerek lelkét? – 150 kérdés gyermekkori pszichés megbetegedésekről (2015, Tea Kiadó)

Cím: Megálmodtalak
Alcím: lélektani napló terhes anyáknak és várandós apáknak
Szerző: Peer Krisztina–Kele Fodor Ákos
Illusztrátor: Balassa Nikoletta
Terjedelem: 168 oldal
Formátum: 165 x 235 mm
Kötés: Puhafedeles

Babázz lazán!

Szilágyi Diána
3 990 Ft  -20 %
3 192 Ft
Tippek és tanácsok kismamáknak, hol szakszerű háttér-információkkal, hol személyes történetekkel.

Gyerünk, anyukám!

Kádár-Papp Nóra
4 390 Ft  -20%
3 512 Ft
Az online tornamozgalom, amelynek rajongótábora sok ezer leadott kilót, megmentett házasságokat és boldogabb anyai pillanatokat köszönhet.

6.500 forint feletti vásárlás esetén. (A 6.500 forintot a fizetendő összegnek kell meghaladnia.)

Mi bántja a gyerek lelkét?

Peer Krisztina
3 490 Ft  -20 %
2 792 Ft
Alapvető kérdések és a válaszok a gyerekkori pszichés megbete­gedésekről közérthető stílusban.