Nem születtél anyának!
Regős Judit

A könyv mintegy 150 aktuális kérdésre ad választ, ezáltal hiteles alternatívát kínál a babát tervezők és a gyermeket nevelők számára: a CSALÁDOT. Nem konyhakész megoldásokat sorol, hanem rámutat azokra az összefüggésekre, amelyek összekötik vagy összeugrasztják a családtagokat.

Bővebben››

Regős Judit húsz éve segíti a családokat tanácsadóként, ezrek fordultak már hozzá. Nevéhez fűződik a Regős-módszer, melynek kiteljesedése a Szülők Háza hálózat és az azonos nevet viselő alapítvány. Mindemellett négy gyermeket nevel. E két – egyenként is rendkívül szerteágazó – tevékenységi területének tapasztalatait foglalja össze ebben könyvben, melynek  vezérgondolata: a szülő is ember.

A BABANET Társalgó rovatából kiemelt idézetek bizonyítják, hogy valós problémákat boncol könyvében, közismert interjúalanyai pedig a saját életükből vett példákkal gazdagítják a mondanivalóját.


"Sokan már a fogantatás előtt pontosan tudják, hogyan fogják a babájukat gondozni, gyermeküket nevelni. Jó anyák, apák akarnak lenni. Senkit nem szeretnék eltántorítani az effajta felkészüléstől, csak halkan felhívom a figyelmet arra, hogy apa és anya a gyermekkel együtt születik, aki a világra jövetelekor, később pedig egyre gyakrabban áthúzhatja a szülei előzetes számításait, így a rendszer újratervezésért, valamint hatalmas adag rugalmasságért kiált. Ne megfelelni akarjunk a szülőség kihívásainak, hanem éljük meg annak minden aspektusát."

Regős Judit

 

A nagybetűs férfi gyengéd a nővel, nem férfiaskodik, nem erősködik, nem játssza túl a férfiszerepet, mindemellett igyekszik mindent megadni a feleségének.

Kemény Dénes

 

Fontos, hogy a gyerekek alkalmazkodjanak hozzánk, a mi életünkhöz, de nekünk is szükséges hozzájuk igazodni. Ha a gyerekem érzi rajtam, hogy jól érzem magam a bőrömben, ő is sokkal többet kap.

Temesvári Andrea

 

Félelmetes, hogy a szülői szerepre mennyire nem készítenek fel bennünket. Pedig akár iskolában is lehetne tanítani, legalább az alapokat.

Lackfi János

 

Sokféleképpen lehet sikert elérni. Ha a szülők bíznak a gyerekben és segítik, akkor – mint látjuk – sikerülhet az élete. Én is sikeres lettem.

Polgár Judit

 

Én úgy érzem, hogy minden családban vannak tragédiák. Ezeket fel kell tudni dolgozni, csak így tudunk előbbre lépni. Nem szabad a szőnyeg alá söpörni a problémákat, beszélni kell róluk.

Tóth Frank

 

Cím: Nem születtél anyának!
Alcím: Tabuk nélkül a családdá válásról
Szerző: Regős Judit
Illusztrátor: Balassa Nikoletta
Terjedelem: 202oldal
Formátum: 165 x 235 mm
Kötés: Puhafedeles

Kamaszmentő

Gyarmati Katalin Anna
3 490 Ft  -40%
2 094 Ft
Segít a szülőknek, pedagógusoknak és a kamaszoknak is eligazodni a lelki csaták bonyolult útvesztőiben.

Szeretlek, de miért én vagyok mindig az utolsó?

Andrew G. Marshall
3 290 Ft  -40%
1 974 Ft
Hogyan őrizzük meg házasságunk épségét és hogyan neveljük szép fokozatosan önállóságra a gyerekeinket?

12.000 forint feletti vásárlás esetén. (A 12.000 forintot a fizetendő összegnek kell meghaladnia.)

Babázz lazán!

Szilágyi Diána
4 490 Ft  -40%
2 694 Ft
Tippek és tanácsok kismamáknak, hol szakszerű háttér-információkkal, hol személyes történetekkel.