Mi bántja a gyerek lelkét?
150 kérdés gyermekkori pszichés megbetegedésekről
Peer Krisztina

Ez a könyv igyekszik segíteni abban, hogy egy esetleges problémát minél előbb felismerjünk, és ezáltal az érintett gyermek és család minél előbb megkaphassa a szükséges segítséget vagy épp ellenkezőleg – megnyugtassa az aggódó anyukát: ez a gyerek tökéletesen rendben van.

Bővebben››

Ha egy hideg estén a gyerek mezítláb rohangál otthon a konyhakövön, majd másnap felfázásra panaszkodik, nem esünk kétségbe a szükségesnél jobban. Pontosan látjuk az ok-okozati összefüggést. Tudjuk mi a teendő, a helyzet ismerős és átlátható. Nem így a pszichés eredetű megbetegedéseknél.

Miért fáj a gyerek hasa állandóan? Baj, hogy ennyire fél az idegenektől? Túlságosan kötődik hozzám, biztos hogy egészséges felnőtt lesz belőle? Eleget evett? Túl sokat evett? Biztos nem lesz anorexiás? Lehet egy kisgyerek depressziós? Normális, hogy nem szólal meg az óvodában? Mi számít egyáltalán normálisnak? Mit csináljak most?

Legyen szó csupán aggodalomról vagy tényleges intő jelről, a probléma soha nem egyszerű. Nehéz a szülőnek, a nevelőnek, de legfőképpen a gyermeknek. Ez a könyv igyekszik segíteni abban, hogy egy esetleges problémát minél előbb felismerjünk, és ezáltal az érintett gyermek és család minél előbb megkaphassa a szükséges segítséget vagy épp ellenkezőleg – megnyugtassa az aggódó anyukát: ez a gyerek tökéletesen rendben van.

„Ez a könyv olyan gyerekkori betegségekről szól, amelyek magatartási, viselkedési, érzelmi vagy gondolkodásbeli eltérésekkel járnak. Olyan gyerekekről szól, akiket előszeretettel hívunk „rossz gyerekeknek” – tesszük ezt anélkül, hogy pontosan ismernénk, mi rejlik a viselkedésük hátterében.”

A szerzőről

Klinikai szakpszichológusként és metamorphoses meseterapeutaként dolgozik gyermekekkel, kamaszokkal és fiatal felnőttekkel, emellett felnőttképzésben tanít pszichológiát, valamint rendszeresen tart önismereti, készségfejlesztő, kommunikációs és konfliktuskezelő tréningeket pedagógusoknak, szociális szakembereknek és bírósági titkároknak.

Az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületének (OFOE) vezetőségi tagja és titkára, valamint a Babanet és a Kölöknet internetes portálok szakértője. És három kisgyermek édesanyja.

Könyvei:

Alkotva tanulunk – Tevékenységközpontú foglalkozások 11-12 éveseknek (Földes Petrával közösen; Dinasztia Kiadó, 2008.)

Megálmodtalak – lélektani napló terhes anyáknak és várandós apáknak (Kele Fodor Ákossal közösen; Tea Kiadó, 2018.)

 

Cím: Mi bántja a gyerek lelkét?
Alcím: 150 kérdés gyermekkori pszichés megbetegedésekről
Szerző: Peer Krisztina
Illusztrátor: Balassa Nikoletta
Terjedelem: 208 oldal
Formátum: 165 x 235 mm
Kötés: Puhafedeles

Gyerünk, anyukám! (e-könyv)

Kádár-Papp Nóra
2 790 Ft  -40%
1 674 Ft
Az online tornamozgalom, amelynek rajongótábora sok ezer leadott kilót, megmentett házasságokat és boldogabb anyai pillanatokat köszönhet.

Tehetségfejlesztés

Dr. Gyarmathy Éva
4 990 Ft  -40%
2 994 Ft
Közérthető ismeretterjesztő könyv tehetséges gyereket nevelőknek.

12.000 forint feletti vásárlás esetén. (A 12.000 forintot a fizetendő összegnek kell meghaladnia.)

Gyerünk, anyukám!

Kádár-Papp Nóra
4 390 Ft  -60%
1 756 Ft
Az online tornamozgalom, amelynek rajongótábora sok ezer leadott kilót, megmentett házasságokat és boldogabb anyai pillanatokat köszönhet.

apa+én sosem unatkozunk

Peer Krisztina–Pőcze Balázs–Szél Dávid
4 990 Ft  -40%
2 994 Ft
10 küldetés, 70 közös játék, minőségi idő apukáknak és gyerekeiknek

Megálmodtalak

Peer Krisztina–Kele Fodor Ákos
3 990 Ft  -40%
2 394 Ft
Egy gyermekpszichológus és egy író tabuk nélküli naplója a terhesség lélektanáról.

Babázz lazán!

Szilágyi Diána
4 490 Ft  -40%
2 694 Ft
Tippek és tanácsok kismamáknak, hol szakszerű háttér-információkkal, hol személyes történetekkel.

Kibeszélő

Peer Krisztina–Kele Fodor Ákos
4 490 Ft  -30 %
3 143 Ft
Kényes témák gyereklélektana. Segítő könyv és verseskötet egyben.