Főoldal
2014. July 1.

Álmodozni? Szabad!

Avagy hogyan került a kutyával focizó kisfiú a legnagyobbak közé?

Pepe igazi focibolond. Amikor csak teheti, a labdát rúgja négylábú barátja, Tipli kutya társaságában. Nagyon büszke a bátyjára, aki tagja a nagy csapatnak, de talán még most is sóvárogva nézné a meccseit a pálya széléről, ha Mika egy nap el nem viszi magával edzésre.

Talán nem tűnik túl eredeti megállapításnak, de a legtöbb kisfiú tényleg imád focizni. Aligha akad köztük olyan, aki ne szeretett volna legalább egyszer világhírű focista lenni. A bajnoki meccseket és világversenyeket nézve vágyakozva gondolnak arra, hogy milyen lehet ott futballozni a reflektorfényben, a legjobbak között.

Akármennyire is elérhetetlennek tűnik az ő életük, egyszer ezek a focisták is voltak gyerekek, és valószínűleg ugyanúgy epekedtek, mint a mai kisfiúk.

 Rúgd be, Pepe!

A Rúgd be, Pepe! című mesekönyv elsősorban a fociról szól. Pontosabban egy kisfiúról, aki imád focizni, és aki végül odakerül, ahová vágyik, a nagyok közé. De mindemellett sok más dolog is előtérbe kerül: a kitartás, szeretet, a barátság és a család fontossága, az, hogy alakuljanak bárhogy is a dolgok, a szeretteinknek mindig megbocsátunk.

A mese karakterei épp olyan hétköznapiak, mint mi magunk. Pont úgy vágyakoznak, álmodoznak, félnek, játszanak, mint mi. Ettől lesz Pepe, Mika, Cili és Tipli olyan szerethető, olyan ismerős. A modern, színes és finom humorral elkészített rajzok remekül kiegészítik a történetet, ahol éppolyan gyorsan peregnek az események, mint egy izgalmas film kockái.