Főoldal Könyvek Társadalomtudomány

10 okom a haragra
Angela Murinai

Második, bővített kiadás

A Gumiszoba blog alapítója esszéiben arról mesél, miként fedezte fel saját életében és a nőtársainak sorsában azokat a problémákat, melyek a férfiak elnyomó viselkedéséből erednek.

E könyv sokak szemét felnyitja majd, hogy ők is észre vegyék: a háztartás vezetése, a fizetési egyenlőtlenségek, a szexuális viselkedés, a családon belüli erőszak, a mindennapi kommunikáció hétköznapi szexizmusa, a nőideálok és a feminizmusellenesség mind-mind olyan területek, melyekben a nők nem pusztán hátrányban vannak, hanem sokszor szó szerint testileg-lelkileg szenvednek – és nem ritkán bele is halnak.

Angela Murinai

Szépíró és feminista gondolkodó, a Gumiszoba blog alapítója, melyen nőjogi és társadalmi kérdésekkel foglalkozott, bírálva a nemek közötti egyenlőtlenséget. Írásai a Marie Claire Magyarország, és a Phoenix-ngo.sk női magazinokban, valamint saját felületein olvashatók. 2023 óta kreatív írást oktat a Magyar Íróképző kötelékében.

Új könyve a Tea Kiadónál: Anya szív.

„Ez a könyv segít megérteni, hogy gyermekeink jövője érdekében a mainál érzékenyebb ifjakat és öntudatosabb, magukért jobban kiálló lányokat kell nevelnünk.”

Lannert Judit

Terjedelem: 252 oldal
Formátum: 165 × 235 mm
Kötészet: kartonált
ISBN: 978-615-82047-4-3
Megjelenés éve: 2022

bővebben

Olvasói értékelések

Írjon véleményt az "10 okom a haragra" kiadványról! Szerintem ez a könyv...

Értékelje a kiadványt:
Nem tetszik  
Tetszik
vélemény mellett megjelenő becenév