Főoldal Könyvek Társadalomtudomány

Anya szív
Angela Murinai

A 10 okom a haragra szerzője új tabudöntögető esszékönyvében a patriarchátus okozta károk közül most az anyaság kínjaira hívja fel a figyelmet. Kérdőíves kutatása révén több mint 1700 magyar anya szenvedéseit hangosítja ki. Hogyan lehetséges, hogy nők tömegei szeretik gyerekeiket, de utálnak anyának lenni? Sorra veszi a férfiközpontú világ anyákra rótt terheit a „jó anya” hazug ideájától és a gyereknevelés irreális terheitől kezdve, a párkapcsolati magányon vagy a bántalmazó gyerekeken át a kiégésig, depresszióig, alkoholizmusig. Gondolatmenete nem elméleti feminizmus: több tucatnyi anya megrázó interjúja támasztja alá.

Angela Murinai

Szépíró és feminista gondolkodó, a Gumiszoba blog alapítója, melyen nőjogi és társadalmi kérdésekkel foglalkozott, bírálva a nemek közötti egyenlőtlenséget. Írásai a Marie Claire Magyarország, és a Phoenix-ngo.sk női magazinokban, valamint saját felületein olvashatók. 2023 óta kreatív írást oktat a Magyar Íróképző kötelékében. Korábbi könyve a Tea Kiadónál: 10 okom a haragra.

 

„Korrajz, vitaindító írás, társadalomkritika, megoldásfókuszú, egyben paradox módon a remény és a reménytelenség könyve.”

Récsei Noémi

Terjedelem: 252 oldal
Formátum: 165 × 235 mm
Kötészet: kartonált
ISBN: 78-615-82337-4-3
Megjelenés éve: 2023

 

bővebben

Terjedelem: 252 oldal
Formátum: 165 × 235 mm
Kötészet: kartonált
ISBN: 978-615-82337-4-3
Megjelenés éve: 2023

Olvasói értékelések

Írjon véleményt az "Anya szív" kiadványról! Szerintem ez a könyv...

Értékelje a kiadványt:
Nem tetszik  
Tetszik
vélemény mellett megjelenő becenév