Főoldal Könyvek Társadalomtudomány

Az ébresztőkönyv
Ame Panzh

Az öt roma fiatalból álló kollektíva tagjai kisesszék alakját öltő beszélgetéseikben saját életélményeiket globális társadalmi, politikai és erkölcsi összefüggésekbe helyezve, szokatlan éleslátással elemzik a velünk élő rendszerszintű cigányellenesség, rasszizmus, szexizmus, LMBTQ+-ellenesség és megannyi más előítéletesség jelenségeit, hogy a többség szemét felnyissák és a sztereotípiák helyett egy pozitív önreprezentációt alakítsanak ki. Kritikus hangjukat aktivizmus fűti, melynek célja, hogy diskurzust építsenek és konstruktív vitákat generáljanak. Könyvük önkritikára és cselekvésre inspirál.

A szerzőkről

Az Ame Panzh tagjai, Fedorkó Boglárka, Farkas László, Ignácz Judit, Márton Joci és Suha Nikolett úgy érezték, véleményük nem kap figyelmet a magyar médiában és értelmiségi közbeszédben, ezért tabudöntögető beszélgetéseket szerveztek barátaikat is bevonva. Radikalizmusuk a beszélgetések személyességében és intellektualitásában rejlik. Honlapjuk: baxtale.tv

„Az Ame Panzh arról beszél, ami fontos, és mert fontos, sokszor kellemetlen. Ők öten nem fordulnak el a tényektől, hanem szembenéznek velük, és nevükön nevezik a dolgokat.”

Orsós László Jakab

Terjedelem: 256 oldal
Formátum: 165 x 235mm
Kötészet: kartonált
ISBN: 978-615-82337-0-5
A grafikákat készítette: Korponovics Roland
Fotó: Stephanie Ballantine
Megjelenés éve: 2023

bővebben

Terjedelem: 256 oldal
Formátum: 165 x 235mm
Kötészet: kartonált
ISBN: 978-615-82337-0-5
A grafikákat készítette: Korponovics Roland
Fotó: Stephanie Ballantine
Megjelenés éve: 2023

Olvasói értékelések

Írjon véleményt az "Az ébresztőkönyv" kiadványról! Szerintem ez a könyv...

Értékelje a kiadványt:
Nem tetszik  
Tetszik
vélemény mellett megjelenő becenév