Az ébresztőkönyv
Ame Panzh

Az Ame Panzh öt harmincas roma fiatalból álló kollektíva, akiknek mondanivalójára érdemes odafigyelni mindannyiunknak. Fedorkó Boglárka, Farkas László, Ignácz Judit, Márton Joci és Suha Nikolett úgy érezték, véleményük nem kap figyelmet a magyar médiában és értelmiségi közbeszédben, ezért maguk szerveztek formabontó és tabudöntögető beszélgetéseket barátaikat is bevonva. Radikalizmusuk a beszélgetések személyességében és intellektualitásában rejlik.

Bővebben››

Saját életélményeiket globális társadalmi és erkölcsi összefüggésekbe helyezve, szokatlan éleslátással elemzik a velünk élő rendszerszintű anticiganizmus, rasszizmus, szexizmus, LMBTQ+-ellenesség és megannyi más előítéletesség mindennapi hazai és nemzetközi jelenségeit. Teszik ezt azért, hogy a többség szemét felnyissák és a sztereotípiák helyett egy pozitív önreprezentációt alakítsanak ki.

Kritikus hangjukat aktivizmus fűti, melynek célja, hogy diskurzust építsenek és konstruktív vitákat generáljanak, ahogy a közelmúltban például a roma reprezentáció témáját radikálisan új módon feldolgozó Háromezer számozott darab című film tette.
Az Ame Panzh könyve önkritikára és cselekvésre inspirál. Hidegzuhany. Gondolatébresztő.
 

Az Ame Panzh honlapja: baxtale.tv
 

Terjedelem: 256 oldal
Formátum: 165 x 235mm
Kötészet: kartonált
ISBN: 978-615-82337-0-5

A grafikákat készítette: Korponovics Roland
Fotó: Stephanie Balantine

A szerencse kovácsai – E baxt romani

Samuel Mago–Mágó Károly
3 690 Ft  -25 %
2 768 Ft
Nem rendelhető!
Novellák egy cigányzenész dinasztia XX. századi történetéről.

10 okom a haragra

Angela Murinai
4 490 Ft
E második, bővített kiadásban a szerző a patriarchátus további bugyrait tárja fel  – olyan témákat, melyektől baromi ideges lesz!

12.000 forint feletti vásárlás esetén. (A 12.000 forintot a fizetendő összegnek kell meghaladnia.)

A szív vége

Kele Fodor Ákos
5 900 Ft  -25 %
4 425 Ft
Mesék felnőtteknek a Kárpát-medencei cigány hiedelem­világból. Egyedi kivitelű szépirodalmi művészkönyv.