5 900 Ft

A szív vége
Kele Fodor Ákos

Kele Fodor Ákos több évnyi kutatás alapján újraalkotta a honi cigányság több mint száz évvel ezelőtti, mára már csak néprajzi közlések lapjain hozzáférhető mítoszait.

Bővebben››

Kele Fodor Ákos több évnyi kutatás alapján – a Grimm fivérek nyomdokaiba lépve – újraalkotta a honi cigányság több mint száz évvel ezelőtti, mára már csak néprajzi közlések lapjain hozzáférhető mítoszait; valamint mesékké formálta az ugyancsak XIX-XX. századi cigány hiedelmek mögött húzódó történeteket is, így téve hozzáférhetővé elfeledett értelmüket.

Mivel valós néprajzi adatokból felépülő hiteles „népmesék” születtek, ezért az illusztrációk is valós történeti emlékekből: archív fotókból készültek a szürreális fotómontázsok világszerte elismert művészének, Bán Saroltának köszönhetően.

„Rég elfeledett, gazdag és lenyűgöző motívumvilág elevenedik meg a könyv lapjain, még alámerülni is gyönyörűség a hol borzongató – éppen ezért felnőtteknek szóló –, hol pedig szépségével ámulatba ejtő történetekben. Aki sorrendben olvassa e meséket, így járva be a bennük lassan kibomló világot, olyan archaikus közegbe kerül, amely nem csak a Kárpát-medencei cigányság hiedelemvilágát tükrözi, hanem azt a mitikus-mágikus gondolkodásmódot, amely valaha minden ember sajátja volt. Időutazás, mágia, szépség és életerő – minden együtt van A szív végében.” – Boldizsár Ildikó

„Egy hajnal erősebb, mint három éjszaka.”

Mikor lesz végre megint olyan, amilyen sosem volt

Joachim Meyerhoff
3 190 Ft  -20%
2 550 Ft
Az önéletrajzi ihletésű könyvben az író saját életéről mesél egy gyermekpszichiátria minden­napjaiba ágyazva.

Az idő partjain

Ruth Ozeki
3 690 Ft  -20%
2 950 Ft
A zen buddhista pap írónő Booker-díj-jelölést kapott regénye három figyelemre méltó nő párhuzamos történetéről.

6.000 forint feletti vásárlás esetén. (A 6.000 forintot a fizetendő összegnek kell meghaladnia.)

A testrablók éjszakája

Bartók Imre
3 990 Ft
Bartók Imre gyermekmeséje az inváziós sci-fi műfajába kalauzolja el az ifjú olvasókat.