A bankrendszer elfoglalása
Várhegyi Éva

Várhegyi Éva a magyar bankrendszert közvetlen közelségből ismerve tárja fel közérthető stílusban, ugyanakkor mégis alapos szakmaisággal, hogyan vonta a magyar kormány szoros irányítása alá a bankrendszert és az azt irányító intézményeket 2010-től egészen napjainkig.
A kötet a Magyar Narancs Könyvek sorozatban jelenik meg.
 

Bővebben››

Monopoly és Ne nevess korán – e két közkeletű társaságjáték címével jellemezhető leginkább az a folyamat, amely során az elmúlt bő évtizedben az Orbán-kormányhoz és a miniszterelnök személyéhez kötődő üzleti-baráti kör megkaparintotta a magyarországi bankrendszer számottevő részét. Mindez leplezetlen céllal, de jól leplezett eszközökkel történt, amelyekben a kiszorítósdi és a nyomásgyakorlás napi rutinná vált, a hatalmi gépezet a gazdasági és azon kívüli kényszerek sajátos elegyét vetette be – az életünket eluraló közéleti éjszaka leple alatt. Várhegyi Éva átvilágítja, átláthatóvá és érthetővé teszi a meghökkentően cselekményes és szövevényes drámát, bemutatja a főszereplőket, nagyjából attól a pillanattól, amikor a mai hatalom felismerte, hogy a bankszektorban rejlő gazdasági erő nemcsak a nemzet, hanem annak jól behatárolt körei szolgálatába is állítható.

„Várhegyi Éva imponáló szakmai tudás birtokában, remek és közérthető stílusban, a bankrendszer és az azt irányító intézmények mély ismeretében, mégis kellő távolságot tartva tárja elénk az elmúlt évtized egyik eltitkolt történetét. Ennek az időszaknak a gazdaságtörténete aligha érthető meg e kiváló írás ismerete nélkül.” Surányi György

Terjedelem: 256 oldal
Formátum: 140 x 210mm
Kötészet: füles, kartonált
ISBN: 978-615-82047-9-8