Főoldal Könyvek Társadalomtudomány

Barkácsolás a gazdaságirányításban
Kreatív politikai döntések a komfortzónán kívül
László Géza

László Géza könnyed stílusú ismeretterjesztő szakkönyvében rendkívüli és kreatív, olykor sikerrel, máskor kudarccal végződő gazdaságpolitikai döntések történeteit meséli el bemutatva ezek gazdasági okait és következményeit, valamint politikai és pszichológiai hátterét a New Dealtől kezdve, az argentin államcsődön át egészen Orbán Viktor és Donald Trump „unortodox” gazdaságpolitikájáig. E történetek segítenek megérteni jelenünk rendszerszintű problémáit is egy olyan időben, amikor a magyar gazdaság a gazdaságpolitikai barkácsolás állatorvosi lovaként tűnik fel. És ez a szegény jószág nagyon rossz bőrben van.

A kötet a Magyar Narancs Könyvek sorozatban jelent meg.

 

A szerzőről

László Géza eleinte közgazdaságtant és pénzügyeket oktatott, később többnyire politikai és szervezeti döntésekről tartott órákat, majd átnyergelt a gyakorlat világába és azóta menedzserként dolgozik. Tanácsadóként és állami vállalati vezetőként is közreműködött a szakpolitika formálásában. A Magyar Narancsnak, megszakításokkal, több mint három évtizede szerzője.

 

„László Géza történeteiben, amiknek a műfaját nevezhetjük akár »narratív közgazdaságtannak« is, nemcsak a »rosszak« követnek el hibákat, hanem gyakran a »jók« is tévednek.”

Király Júlia

Terjedelem: 336 oldal
Formátum: 140 × 210 mm
Kötészet: füles, kartonált
ISBN: 978-615-82337-1-2
Megjelenés éve: 2023

bővebben

Terjedelem: 336 oldal
Formátum: 140 × 210 mm
Kötészet: füles, kartonált
ISBN: 978-615-82337-1-2
Megjelenés éve: 2023

Olvasói értékelések

Írjon véleményt a "Barkácsolás a gazdaságirányításban" kiadványról! Szerintem ez a könyv...

Értékelje a kiadványt:
Nem tetszik  
Tetszik
vélemény mellett megjelenő becenév