Kamaszmentő
Hogyan ne menjünk egymás agyára?
Gyarmati Katalin Anna

Kamaszmentő iránytű a kamaszok lelkivilágához. Ez a könyv segítséget nyújt a szülőknek, pedagógusoknak, sőt maguknak a kamaszoknak is eligazodni a családi, lelki csaták bonyolult útvesztőiben.

Bővebben››

A kamaszkor emberpróbáló időszak. Vekerdy Tamás szerint nincs más dolga a szülőnek, mint „lemerülni és kibekkelni”, de vannak olyan kritikus helyzetek, amikor mindez megvalósíthatatlan, fel kell jönni a felszínre és meg kell mutatkozni felnőttként, szülőként. Ez a fajta beavatkozás nem erőt feltételez, hanem önismeretet, a gyermek ismeretét és megfelelő kommunikációt. Az önismeret ahhoz szükséges, hogy tisztában legyünk saját tapasztalatainkkal, neveltetésünk rögzült (és sokszor nem is tudatos) elemeivel, valamint azzal is, hogy a saját életünkben miként reagálunk a krízishelyzetekben. A gyermek ismerete abban segít, hogy észrevegyük azokat a pillanatokat, amikor szükség van a szülői beavatkozásra, a kommunikáció pedig abban, hogy ezeket a problémákat képesek legyünk erőszak nélkül megoldani – együtt, nem csak az érintett gyerekkel, hanem a családdal közösen.

Ez a könyv abban tud támaszt nyújtani a sokszor elkeseredett, olykor a feladás küszöbén álló szülőnek, pedagógusnak, sőt magának a kamasznak is, hogy az életből vett példákkal s a szerző tapasztalatainak legjavát összegezve bemutastja egymásnak szülőt és gyermekét. Ugyanis az önálló szárnypróbálgatások során megesik, hogy mindkét fél megfeledkezik arról, hogy a másik is ember, pontosabban: másik ember, akivel nem feltétlenül egyeznek a meglátásaik, de ami egyáltalán nem baj, ám a közös lét szempontjából elengedhetetlen.

A feladatokkal, jó tanácsokkal, fel-felbukkanó kérdésekkel gazdagított kiadvány lépésről lépésre megmutatja a helyzetekből kivezető utat, mindezt oly módon, hogy szándékosan elkerüli az instant, mindenkire egyetemesen érvényes megoldások felsorakoztatását. Nem gyorssegély, hiszen feltételezi, hogy a szülők nem megúszni akarják a helyzeteket, hanem úgy akarnak – sokszor kemény munkával – átkelni a rögös úton, hogy mindeközben megőrzik megértő szeretetüket, ami, valljuk be, egy kamasznál nem mindig könnyű dolog.

A szerzőről

Gyarmati Katalin Anna évek óta foglalkozik a korosztállyal, több gimnáziumban végzett gyermekvédelmi feladatokat s a gyermekjóléti szolgálatnál is komoly tapasztalatokat szerzett. Mindemellett coachként és mediátorként dolgozik, ami azt bizonyítja, hogy tudását a mindennapi életben is kamatoztatni tudja.

Cím: Kamaszmentő
Alcím: Hogyan ne menjünk egymás agyára?
Szerző: Gyarmati Katalin Anna
Illusztrátor: Balassa Nikoletta
Terjedelem: 156 oldal
Formátum: 165 x 235 mm
Kötés: Puhafedeles

 

Tehetségfejlesztés

Dr. Gyarmathy Éva
4 990 Ft  -25%
3 743 Ft
Közérthető ismeretterjesztő könyv tehetséges gyereket nevelőknek.

Nem születtél anyának!

Regős Judit
3 490 Ft  -30 %
2 443 Ft
150 kérdés és válasz, mely rámutat azokra az össze­függésekre, amelyek összekötik vagy összeugrasztják a családtagokat.

12.000 forint feletti vásárlás esetén. (A 12.000 forintot a fizetendő összegnek kell meghaladnia.)

Szeretlek, de miért én vagyok mindig az utolsó?

Andrew G. Marshall
3 290 Ft  -30 %
2 303 Ft
Hogyan őrizzük meg házasságunk épségét és hogyan neveljük szép fokozatosan önállóságra a gyerekeinket?

apa+én sosem unatkozunk

Peer Krisztina–Pőcze Balázs–Szél Dávid
4 990 Ft  -5%
4 741 Ft
10 küldetés, 70 közös játék, minőségi idő apukáknak és gyerekeiknek