Főoldal Könyvek Gyereknevelés,  Pszichológia

Tehetségfejlesztés
Lehetőségek kezdőknek és haladóknak
Dr. Gyarmathy Éva

Gyarmathy Éva közvetlen hangvételű, szellemes stílusban megírt ismeretterjesztő könyvében a tehetség fogalmával és természetével kapcsolatos friss, pszichológiai, társadalomtudományi és agybiológiai kutatási eredményeit mutatja be. E lehengerlő, humoros és közérthető szakkönyv rámutat, hogy a tehetségekhez való viszonyulásunk – a hétköznapokban és a pedagógiában is – igen nagy részben téves, és mind a tehetség azonosítását, mind fejlesztését más alapokra kell helyeznünk.

A szerző sok, praxisából való történettel és híres tehetségek életéből vett anekdotákkal színesíti mondanivalóját. Átfogó, hiánypótló, szülők és pedagógusok számára is szemléletformáló munka.

 

A szerzőről

Dr. Gyarmathy Éva klinikai és neveléslélektani szakpszichológus, a Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet tudományos főmunkatársa. Több felsőoktatási intézményben tanít. Fő területe az atipikus fejlődés, így az átütő fejlődésű vagy többszörös különlegességű tehetség, a tanulási, figyelem, hiperaktivitás és autizmus spektrum zavar.

 

Terjedelem: 310 oldal
Formátum: 165 × 235 mm
Kötészet: kartonált
ISBN: 978-615-81431-3-4
Megjelenés éve: 2021

bővebben

Terjedelem: 310 oldal
Formátum: 165 × 235 mm
Kötészet: kartonált
ISBN: 978-615-81431-3-4
Megjelenés éve: 2021

Olvasói értékelések

Írjon véleményt a "Tehetségfejlesztés" kiadványról! Szerintem ez a könyv...

Értékelje a kiadványt:
Nem tetszik  
Tetszik
vélemény mellett megjelenő becenév