Kibeszélő
Kényes témák gyereklélektana
Peer Krisztina–Kele Fodor Ákos

A gyerekek elkerülhetetlenül találkoznak olyan problémákkal, mint a tartós betegség, bántalmazás, médiaerőszak, függőség, szegénység, válás, nemiség, szexualitás, szülés, születés, halál és gyász, hiszen ezek részei a világnak, amelyben élnek. Peer Krisztina gyermekpszichológus és Kele Fodor Ákos költő tíz ilyen kényes problémakört dolgozott fel azzal a céllal, hogy bátorítsák a szülőket, beszélgessenek minderről már az óvodásokkal is, így ne érje őket készületlenül, amikor a való életben találkoznak szembe ezekkel. A Kibeszélő segítő könyv és verseskötet egyben, mely azon túl, hogy szempontokat kínál a témákról való beszélgetéshez, szórakoztat gyereket és felnőttet egyaránt.

Máray Mariann illusztrációival.
 

 

Bővebben››

Hogyan lehet olyan érzékeny témákat megbeszélni a gyerekekkel, mint halál, születés, szexualitás, kirekesztés, szegénység? A Kibeszélő egyszerre szól felnőtteknek és gyerekeknek. A szülőknek lehetőséget ad arra, hogy végiggondolják, hogyan viszonyulnak ők maguk ezekhez a sokszor tabuként kezelt kérdésekhez. A fejezetekhez tartozó versek pedig a gyerekek nézőpontjából mutatják be az egyes témákat: viccesen, de mégis lényeglátóan. Így a könyv abban is segít, hogy ezek a beszélgetések ne kínos és zavarba ejtő helyzetek legyenek, amelyeket meg kell úszni, hanem izgalmas, inspiráló, építő párbeszédek.

Szlankó Viola
pszichológus, gyermekvédelmi igazgató, UNICEF Magyarország

„Minden gyereknek joga van ahhoz, hogy információhoz jusson az őt érintő és érdeklő kérdésekben. Úgy is mondhatnánk, hogy a gyerekeknek joguk van kérdezni, és joguk van az életkoruknak és értelmi képességüknek megfelelő válaszokat megkapni. Ez azonban sokszor nem könnyű, különösen, ha a gyerekek nehéz, tabuként kezelt témákra kérdeznek rá. Ez a könyv ebben nyújt segítséget.”

Gyurkó Szilvia
gyermekjogi tanácsadó, Hintalovon Alapítvány

Illusztrátor: Máray Mariann

Terjedelem:  188 oldal
Formátum: 165x235
Kötészet: keménytábla, cérnakötés 
ISBN: 978-615-82047-8-1

Mammia

Vass Dorottea
3 990 Ft  -40 %
2 394 Ft
Mese azoknak a gyerekeknek, akik még alig ismernek néhány betűt, de alig várják, hogy ők is olvashassanak.  

Mi bántja a gyerek lelkét?

Peer Krisztina
3 490 Ft  -20 %
2 792 Ft
Nem rendelhető!
Alapvető kérdések és a válaszok a gyerekkori pszichés megbete­gedésekről közérthető stílusban.

12.000 forint feletti vásárlás esetén. (A 12.000 forintot a fizetendő összegnek kell meghaladnia.)

Megálmodtalak

Peer Krisztina–Kele Fodor Ákos
3 990 Ft  -40%
2 394 Ft
Egy gyermekpszichológus és egy író tabuk nélküli naplója a terhesség lélektanáról.