Könyvvásárlás a gyermekszegénység ellen

A „Láthatatlan Magyarország” és „A szív vége” árának 50%-ával az Igazgyöngy Alapítványt támogatja, ha webshopjainkban vagy az Ünnepi Könyvhéten a Tea Kiadó pavilonjában vásárolja meg azokat.

A szív vége az Írók Boltjában

A szív végét egy pódiumbeszélgetés keretében mutattuk be az Írók Boltjában november 9-én. A meghívottak más és más irodalmi, társadalmi és történeti szempontból reflektáltak a cigány újmesékre. Az Írók Boltja felvételén végignézhető a beszélgetés.  

6.000 forint feletti vásárlás esetén. (A 6.000 forintot a fizetendő összegnek kell meghaladnia.)

Bemutató a Bélában // Megálmodtalak

A budapesti Béla - bár, étterem, lakás, arborétum lesz a helyszíne a Megálmodtalak bemutatójának október 30-án.

A szív vége – könyvbemutatónk Dorogon

A könyv első bemutatója a dorogi Gáthy Zoltán Könytárban lesz október 18-án, 17 órakor, melyen a szerzőt a könyv ajánlója, Boldizsár Ildikó mesekutató és meseterapeuta kérdezi majd.

Családi Könyves Nap és Könyvvásár

Gyermeknevelési sorozatunkkal és egy könyvbemutatóval készülünk!

Láthatatlan Magyarország a Katonában!

Hamarosan megjelenik L. Ritók Nóra Láthatatlan Magyarország című könyve, melynek bemutatóját november 28-án délelőtt 10 órakor tartjuk a Katona József Színházban. A korlátozott férőhely miatt a rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött.

Regős Judit: Nem születtél Anyának!

Ez a könyv megerősített abbéli hitemben, hogy én bizony egy kisbabának születtem, majd kislány lett belőlem, aztán tinilánnyá cseperedtem, ezután fiatal nő lettem,  akinek a fejében nagyon sokat motoszkált a gondolat, hogy szeretne anya lenni, és három gyermeket nevelni. De nem születtem anyának, nem bizony!
 

Happy Birthday Miss Monroe!

Marilyn Monroe életének tizenhat évét felölelő fotókiállítás nyílt Londonban a néhai filmsztár születésének 90. évfordulója alkalmából.

Át szabad írni egy bestsellert?

Úgy tűnik, igen: Dan Brown amerikai regényíró a fiatal felnőtteket megcélozva dolgozza át A Da Vinci-kód című világhírű könyvét - jelentette be a kiadója.

Kihirdették az Európai Unió Irodalmi Díjának idei nyerteseit

Kihirdették az Európai Unió Irodalmi Díjának idei nyerteseit kedden Brüsszelben, a legkiválóbb európai elsőkönyves és feltörekvő szerzőket reflektorfénybe állító kitüntetést tizenkét szerző kapta meg.

Te sem születtél anyának!

Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy bármiben hibás lennél vagy nem jól működsz... Nem ismerünk, nem tudjuk, miként éled az életed, miként neveled a gyerekeidet, milyen a személyiséged, milyen családból jöttél... Legújabb könyvünk szerzője mindössze azt szeretné elmondani minden leendő szülőnek, hogy anya és apa akkor lesz valakiből, amikor a gyermeke megszületik. Előbb egyszerűen nem megy.

Ruth Ozeki a Jasznaja Poljana irodalmi díj első külföldi nyertese

Az orosz "Jasznaja Poljana Irodalmi Díj" nyerteseit október 28-án hirdették ki az Moszkvában. Az idő partjain (A Tale for the Time Being ) című könyvével Ruth Ozeki elnyerte a legjobb tavaly megjelent oroszra lefordított külföldi regényért járó elismerést. Ruth Ozeki egyébként az első külföldi író, akit díjaztak.

Autizmusról szóló ismeretterjesztő kötet nyerte a brit Samuel Johnson-díjat

Steve Silberman amerikai tudományos újságíró kapta Londonban a 20 ezer fonttal (8,7 millió forinttal) járó brit Samuel Johnson-díjat az autizmusról szóló nem fikciós könyvéért.

ÚJDONSÁG: Mikor lesz végre megint olyan, amilyen sosem volt?

Kétféle útja van annak, hogy valaki egy pszichiátrián töltse a gyermekkorát: vagy ápolt, vagy az igazgató fia. Ráadásul csak az egyik, mert hárman vannak...

PÁLYÁZAT - Mondd el a saját történeted!

Kismama vagy anyuka vagy? Van egy megható történeted arról, hogy jelentetted be, hogy babát vársz? Esetleg kétnyelvű a gyereked és megosztanád a tapasztalataidat? Szupercuki ovis szerelmi történeted van? Mondd el nekünk és kerülj be egy valódi könyvbe!

Praktikus dolgok unalmas könyvekből

 Normál esetben nem vagyunk támogatói a könyvek bármilyen formában történő megrongálásának, de látva, hogy az internet kreatív népe milyen zseniális táskát, telefontöltő állványt vagy laptoptartót készít belőlük, hirtelen eszünkbe jut az a borzalmasan unalmas kötelező olvasmány, amivel anno annyit szenvedtünk. Még mindig ott porosodik a polcon, ideje újra a kezünkbe venni, és nekiesni… szikével.

Amik miatt még jobban szeretjük Tolkient

Tolkiennek nem csak a művei zseniálisak, életének egyes momentumai is kifejezetten érdekesek, sőt szórakoztatóak. Összegyűjtöttünk öt olyan kevésbé ismert dolgot, ami miatt csak még jobban imádjuk a mestert.

Egy idilli krimi – Észrevétlen

Homokos tengerpart, legelésző pónik, idilli környezet és… három brutálisan meggyilkolt nő holtteste. A Svédországban már Henning Mankell, Håkan Nesser, Camilla Läckberg vagy éppen Karin Fossum szintjén emlegetett Mari Jungstedt első regénye a Tea Kiadó gondozásában jelent meg magyarul.

RAJZPÁLYÁZAT eredményhirdetés

A novemberben meghirdetett rajzpályázatunkra több, mint 70 fantasztikus alkotás érkezett. Nagyon szeretnénk megköszönni minden szülőnek és pedagógusnak a beküldéseket de mindenekelőtt természetesen a gyerekeknek a sok-sok munkát! A zsűri szörnyen nehéz helyzetben volt.

Ajándékozz könyvet karácsonyra!

Karácsony előtt pár héttel már mindannyian azt várjuk, hogy letehessük a tollat, billentyűzetet, okostelefont, és néhány napra kiszabaduljunk a munkahely fogságából. Persze otthon is sok teendő vár főleg az édesanyákra, de a karácsony mégiscsak arról szól, hogy kicsit kipihenjük az év végi fáradalmakat, a karácsonyi szünet pedig nem is lehet teljes egy jó könyv nélkül. 

Miért szeretik a gyerekek a dínókat?

A legtöbb gyerek életében előbb vagy utóbb eljön a dinoszaurusz-mánia időszaka. Könnyen meglehet, hogy a „kérem” vagy a „köszönöm” szavak még nem mennek, bezzeg a Tyrannosaurus meg a Parasaurolophus már simán. Általában 6-7 éves korban kezdenek a gyerekek dínó-lázban égni, de nem ritkaság, hogy már a 2-3 éves kicsik is odáig vannak értük. Vajon miért van ez így?

Rajzold le a kedvenc plüssállatod! pályázat

Nálatok is faltól falig borítanak mindent a plüssök? Biztosan van egy kedvenc, akivel elképzelhetetlen az elalvás, az utazás vagy a vacsora. Rajzoljátok le és nyerjetek kézzel készült, egyedi plüss dínót! 

Hogyan tanítsuk meg a gyereket bicajozni?

Bár lassan vége a nyárnak, de ha szerencsénk van, talán lesz még pár olyan hétvége, amikor nem ömlik az eső, és elővehetjük a bringákat. Különben is, biciklivel közlekedni elég sokáig lehet. 

Hogyan segítsük a gyerekek önállósodását?

Jó módszer a gyermek önbizalmának növelésére az, ha engeded őt magát tevékenykedni. Habár gyorsabb, ha te magad gombolod be a kabátját, de mégis jobb, ha hagyod egyedül boldogulni. 

EREDMÉNYHIRDETÉS - Focizz és fotózz! pályázat

Múlt héten a zsűri értékelte a Tea Kiadó fotópályázatára érkezett képeket, és megszületett a döntés! Mindenekelőtt szeretnénk köszönetet mondani a sok nevezőnek a szuper fotékért és gratulálunk minden győztesnek. Íme az eredmények: 

Hogyan tedd gyerekbiztossá a házasságod?

Mikor az ember – vagy az ember lánya – oltár elé áll szíve választottjával, valószínűleg meg sem fordul a fejében, hogy egyszer a „szeretlek” szót majd ez követi: de… Pedig egy kapcsolatnak, egy házasságnak ezernyi kihívással kell szembe néznie a mézeshetek után. Akármennyire is vágyott és boldog esemény, a gyerekvállalás is ezek közé tartozik.

Álmodozni? Szabad!

Pepe igazi focibolond. Amikor csak teheti, a labdát rúgja négylábú barátja, Tipli kutya társaságában. Nagyon büszke a bátyjára, aki tagja a nagy csapatnak, de talán még most is sóvárogva nézné a meccseit a pálya széléről, ha Mika egy nap el nem viszi magával edzésre.

Gyereknapi könyvajánló

Ezen a napon minden a gyerekekért van. Az egész országban számtalan programlehetőséggel tesznek a kicsik kedvére, és a szülők is szívesen lepik meg ilyenkor valamivel a csemetéjüket. Ha idén könyvet szeretnél ajándékba adni, akkor jó helyen jársz! Nekünk van egy csomó ötletünk.

Orgonaillat és olvasnivaló: újra itt az anyák napja!

Május eleje általában három dologról szokott szólni: a ballagásról, az anyák napjáról és az orgonavirágzásról. És általában izgulunk, hogy a legutolsó éppen ereje teljében legyen az előbbi kettő ideje alatt.

A Tea Kiadó könyvei kaphatók a Könyvfesztiválon!

Április 24. és 27. között immár 21. alkalommal gyűlik össze a Millenáris Parkban a könyves világ apraja-nagyja, hogy újdonságaikat megmutassák a publikumnak. Az eseményen a Tea Kiadó is részt vesz, könyveinket a Tóthágas D11-es számú standjánál találjátok. 

Meseíró-pályázat: Ne félj másnak lenni!

A mai világban a legtöbb dologra létezik bevett forgatókönyv: mit illik reggelizni, mit szokás felvenni, mivel kellene a gyerekeknek játszani, hogyan illik az iskolában viselkedni, és mivel szokás eltölteni a szabadidőt. De mi van akkor, ha egy gyermek egészen másképp látja a világot? 

Pályázat - Mesekönyv illusztrátort keresünk!

Imádsz rajzolni? Illusztráltál már mesekönyvet? Akkor jó helyen jársz! A Tea Kiadó illusztrátort keres legújabb mesekönyvéhez. Az ideális jelölt lelkes, gyakorlott és számlaképes. Íme a részletek.

Marilyn Monroe esete a szerelemmel

A Valentin nap az egyik legmegosztóbb ünnep a világon – amennyiben egyáltalán ünnepnek nevezhetjük február 14-ét. Távol álljon tőlem, hogy megpróbáljam felgöngyölíteni eme jeles nap történetét. Vagy az, hogy cukormázba csomagoljam a szerelmet. Vagy egyenes az, hogy bárkit arra buzdítsak, egyáltalán megünnepelje ezt a napot.

Könyvet karácsonyra a Tea Kiadótól!

Mi, akik szeretünk olvasni, tudjuk, hogy egy jó könyvvel a világot adhatjuk valaki kezébe. A könyv mindig jó ajándék kicsiknek, nagyoknak egyaránt, és még mielőtt bárki is ezt gondolná: egyáltalán nem fantáziátlan! Rendelni talán már kissé késő, de azoknak, akik az utolsó pillanatban szoktak vásárolni, szeretnénk pár tippet adni. Csak sétálj be bármelyik könyvesboltba, és válogass kedvedre a könyveink közül!

Babázz lazán! - Palotás Petra ajánlója

Bevallom, egy picit aggódtam, amikor először a kezembe vettem a Babázz lazán! című könyvet. Mert bár az esztétikus külső és a friss, vidám, modern grafikák már az első pillanatban felkeltették az érdeklődésemet, azért még voltak kételyeim, hogy miben tud újat mutatni nekem ez a könyv. Aztán a félelmeim lapról lapra szertefoszlottak, és már az első fejezet után éreztem egyfajta sajnálkozást, hogy milyen kár, hogy már nem néhány évvel ezelőtt, kezdő anyukaként akadt a kezembe ez a gyűjtemény.

Marilyn Monroe a világ körül

Vannak emberek, akik haláluk után is hatással vannak ránk. Akik hiába nincsenek köztünk akár évtizedek óta, mégis úgy érezzük, valami olyan nyomot hagytak maguk után, ami miatt soha nem fogjuk elfelejteni őket. Marilyn Monroe 51 évvel ezelőtt halt meg, de szinte nincs olyan ember, aki ne ismerné a nevét. Amíg élt, a lábai előtt hevert a világ.

Mert olvasni jó!

Messzemenőkig lehetne vitatkozni arról, hogy melyek a világ legjobb könyvei. Azt gondolnánk, hogy a bestsellereket könnyebb felkutatni, hiszen elég megnéznünk az eladási számokat, de ez sem feltétlen igaz. A kiadók sokszor nem hozzák nyilvánosságra az adatokat, és az is nehézséget jelenthet, hogy egy-egy mű az évek alatt sok különböző kiadást megérhet. Ennek ellenére mégis mindig kíváncsiak vagyunk: mit olvasnak a legtöbben?

Megjelent! A díványon: Marilyn Monroe

Egy könyv Marilyn Monroe-ról, ahogy még sosem láthattuk. Már nagyon régóta vártuk, és most végre megjelent! Kapható természetesen az összes nagyobb könyvesboltban.

Így nevel egy modern szülő!

Amikor mi voltunk gyerekek, hétfőnként még nem volt adás a tévében, de ha mégis, akkor csakis fekete-fehérben. Amikor mi voltunk gyerekek, még a vonalas telefon beszerelésére is éveket kellett várni. De a szülők nevelési módszerei akkor is hasonlóak voltak a maiakhoz.

Biciklis kalandok kisfiúknak

A Bringamesék színes, gazdagon illusztrált mesekönyv sorozat, melynek célja, hogy megszerettesse a biciklizést a legkisebbekkel. A sorozatot egymással laza kapcsolatban álló, de önállóan is értelmezhető történetek alkotják majd, melyekben a főhős különböző kalandokba keveredik.

Hasznosak vagyunk!

Mindig öröm, ha kapunk valami visszajelzést, főleg ha az pozitív. Ezt a képet és a hozzá tartozó pár sort a minap kaptuk. A pici és az apuka már most is döbbenetes hasonlóságot mutatnak. Sok boldogságot kívánunk nekik, és köszönjük szépen, jól indult a hetünk! 

Mit csináljak, ha a gyerek hisztizik a boltban?

A boltban direkt úgy helyezik el a csokoládés, cukorkás, kekszes polcokat, hogy a kassza előtti várakozás hosszú perceiben még véletlenül se lehessen nem észrevenni. A gyerekbúgató polcok általában kétféle hatással lehetnek a kiscsaládokra. 

Megjelent a Tea Kiadó első könyve: Babázz lazán!

Babát vársz? Vagy még csak tervezitek? Gyereket vállalni hatalmas kihívás és kaland. A szülők fejében millió kérdés merül fel napról napra, és általában mindre választ szeretnének kapni. Lehetőleg azonnal. Sőt. Tegnapra kellett volna.