Kedves Vásárlóink!
A 2025.12.14. éjfélig leadott rendelésekre tudjuk vállalni a karácsony előtti kiszállítást.
A személyes átvétel óbudai bemutatótermünkben 2025.12.19. délig még lehetséges karácsony előtt.
2025.12.22. és 2026.01.05. között zárva vagyunk.
Boldog ünnepeket kívánunk!
Ünnepi nyitvatartás
Főoldal Könyvek Természettudomány,  Oktatás,  Társadalomtudomány

Konyhai kémia
Hogyan működik főzés közben a tudomány?
Barotányi Zoltán

Kerti sütögetéskor miért csökkenti a zöldfűszeres pác a rákkeltő anyagok keletkezését? Miért finom a hőbomlás egyes fázisaiban az étel, és miért ehetetlen a másikban? Vajon mitől rettegnek a kemofóbok, ha édesítőszert tartalmaz egy étel? Miért változik meg a vizeletünk szaga, ha spárgát ettünk, és miért csak az emberek negyede érzékeli?

Barotányi Zoltán kedélyes és lezser hangvételű ismeretterjesztő írásaiban összeforr a gasztronómia és a szigorú tudomány, mely rég volt olyan szórakoztató és lélegzetelállítóan összetett, mint háztartásunk fortyogó laboratóriumában: a konyhában.

A szerzőről

Több egyetemet is megjárt, némelyiket (a Közgázt) be is fejezte. Több évtizede a Magyar Narancsba ír cikkeket szinte mindenről – természettudományról, történelemről egészen zenékig, filmekig. Közben szorgalmasan dj-zik, de az utóbbi években tanítani is szokott – például pont konyhai kémiát.

Megjelenés: 2024. június 13.

bővebben

Terjedelem: 376 oldal
Formátum: 140 × 210 mm
Kötészet: kartonált
ISBN: 978-615-82337-8-1
Megjelenés éve: 2024

Olvasói értékelések

Írjon véleményt a "Konyhai kémia" kiadványról! Szerintem ez a könyv...

Értékelje a kiadványt:
Nem tetszik  
Tetszik
vélemény mellett megjelenő becenév