2 490 Ft  -25%1 868 Ft

Artúr tizenkétszer
– A titokzatos öröknaptár
Weyer Szilvia

Tudtad, hogy a Hatos pocakos és eláll a füle? Hogy a Tizenhármas hosszú szoknyában jár és jó az illata? Tényleg a Tizenegyes süti a tízes számrendszer legfinomabb túrótortáját? Artúr mindegyik kérdésre tudja a választ, hála ovistársának, a cserfes Lillának, aki minden számot ismer. Személyesen. 

Vajon melyik szám a legokosabb? Lehetséges, hogy a páratlan számok fázósabbak a párosaknál? A könyv lapjain minden kiderül! Sőt, az is, hogy mit rejt Artúr titokzatos születésnapi csomagja.

Tizenkét csodálatosan hétköznapi történet − mégse tizenkettő egy tucat!  
Bővebben››

Artúr tizenkétszer

Az Artúr tizenkétszer című mesekönyv egy több, rövidebb meséből álló mesefüzér, ahol a történetek laza keretbe rendeződnek és a főszereplők személye köti össze őket. Az éppen hatéves Artúr még óvodába jár, és egyáltalán nem érzi úgy, hogy olyan lenne, mint a többiek. Szülei elváltak, ráadásul Artúr sajnos dadog, és ki nem állhatja a P betűvel kezdődő szavakat. Artúr legjobb barátja különös kislány: Lilla furcsa módon vonzódik a számokhoz, megszemélyesíti őket, és úgy beszél róluk, mintha a barátai lennének.

A könyv elején a postás titokzatos csomagot hoz Artúrnak: egy öröknaptárat, ami meglepő módon nem januárban kezdődik, hanem abban a hónapban, amikor Artúr születésnapja van. Innentől kezdve a mesekönyv során minden hónapban megismerkedünk egy-egy történettel, s néha mások is csatlakoznak főhőseinkhez: Zsombó, az utálatos ovis csoporttárs, a szomszéd Nagyfejű Danika és még sokan mások. Artúr és Lilla pedig szülinapra mennek, farsangi bulit tartanak, puliszkát főznek, fagyiznak, gombát szednek és csomó olyasmit csinálnak, ami bár hétköznapinak tűnik, de főhőseink bebizonyítják: igenis lehet izgalmas.

Az Artúr és Puszedli nagyszerű nyelvi érzékkel megfogalmazott mesekönyv, nem csak a gyerekek fogják örömmel hallgatni a történeteket, hanem a szülők is érdeklődve fogják forgatni a lapokat. Az apró, ötletes szójátékok igazán egyedivé és különlegessé teszik a mesekönyvet.

Mindezek mellett a történetek egyik mozgatórugója Artúr „különlegességei”: elvált szülei és beszédhibája miatt sok kisgyerek azonosulni tud vele, hiszen minden családban akad valami kis furcsaság, amitől a kisgyerek azt érezheti, ő más, mint a többiek.

Négyéves kortól ajánljuk mindenkinek, akár a nagymamáknak is! 

A könyv a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jelenik meg.

 

Cím: Artúr tizenkétszer - A titokzatos öröknaptár
Szerző: Weyer Szilvia
Illusztrátor: Steiner Lídia
Terjedelem: 48 oldal
Formátum: 210 x 280 mm
Kötés: Keménytáblás

Prométheusz, Sziszüphosz, Bellerophontész

Mészáros János
1 599 Ft  -25 %
1 199 Ft
Három hős az idők kezdetéről, akik fellázadtak az istenek ellen

Színek

Jánosi-Halász Rita–Entz Sarolta–Fekete-Horváth Erika–Mészáros János
3 299 Ft  -25 %
2 474 Ft
A Múzeumi Egér és unokatestvérének beszélgetése most a színekről szól.  

12.000 forint feletti vásárlás esetén. (A 12.000 forintot a fizetendő összegnek kell meghaladnia.)

A testrablók éjszakája

Bartók Imre
3 990 Ft  -25 %
2 993 Ft
Hogyan menti meg egy kislány a Földet az űrlényektől? S hogyan menti meg az űrlényeket?

Rúgd be, Pepe!

Silas Larate
2 200 Ft  -25 %
1 650 Ft
Pepe talán még most is sóvárogva nézné a bátyja meccseit a pálya széléről, ha Mika egy nap el nem viszi magával edzésre. 

Dinoszaurusz REX!

Mátyás Lara–Dusik Móni
2 290 Ft  -25 %
1 718 Ft
A játékboltban életre kelnek a használt játékok, akik közé egy bátor dinoszaurusz érkezik.

Bringamesék: Dani és a kék bicikli

Mátyás Lara–Dusik Móni
1 890 Ft  -25 %
1 418 Ft
Dani vidéken nyaral, és rátalál a régi, kék biciklire. Megtanul bringázni és nekivág a környéknek.